Projecten

Super Tyfoon Goni

Op 1 november 2020 is de Filipijnen geraakt door Orkaan Goni. De zware orkaan Goni heeft in het oosten van de Filipijnen veel schade aangericht. Goni was de zwaarste storm van het jaar en maakte veel mensen dakloos. De orkaan ging gepaard met zware regenval en dat leidde tot vulkanische modderstromen waaronder huizen werden bedolven. De windsnelheid liep op tot 225 kilometer per uur met windstoten tot 280 kilometer per uur. 

Epie foundation is samen met het team van Epie Project Goni gestart. Hier hebben wij een dorp geholpen om de verwoeste huizen weer te repareren.

 

Stichting Surfproject

Het Surf Project doet al sinds 2016 onderzoek naar het effect van golfsurfen op kinderen met Down, autisme of ADHD. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met een team van psychiaters en psychologen van GGZ Noord-Holland-Noord. Samen hebben we de ambitie dat surfen aangeboden kan worden als standaard onderdeel van de zorg of als behandeling voor kwetsbare kinderen.

Het is ontroerend om te zien dat er na drie surflessen al een verschil te zien is bij veel kinderen. De verhalen van ouders spreken voor zich. Maar om meer kinderen te kunnen laten surfen, is het belangrijk het positieve effect wetenschappelijk aan te tonen en te onderbouwen met onderzoek.

Epie foundation ondersteunt dit project.